ISB@Wilayah Ku 16 - 22 Oktober 2020

Seramai 18 orang pensyarah Institut Sains Biologi telah melibatkan diri dalam Program Motivasi Kecemerlangan Sahsiah dan Akademik bersama pelajar-pelajar komuniti orang asli, Kg. Belihoi, Negeri Sembilan pada 4 Ogos 2019. Program ini diadakan dengan kerjasama Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA), Negeri Sembilan. Inisiatif program tersebut bertujuan ingin membantu anak-anak ini berkomunikasi dengan baik seterusnya dapat mengikuti aktiviti luar darjah secara interaktif. Para pelajar anak orang asli tersebut di dedahkan dengan pelbagai aktiviti untuk mengenalpasti kelemahan diri dan potensi diri. Program ini dapat memberi motivasi kepada pelajar tersebut untuk menjadi orang yang berjaya dan digarapkan dapat membantu meningkatkan pencapaian akademik murid-murid sekolah di kampung tersebut. Program ini menjadi platform bagi penysarah ISB mendekatkan diri kepada masyarakat.

Pautan